Hotel Breakfast 

To me, hotel breakfast is mostly a luxury. As a budget traveler, when I travel on my own I either opt for hostel or hotel that provides no breakfast most of the time.

So whenever I got the chance to stay in a hotel that provides hotel breakfast, the inner child in me always jumps in excitement! Hehe. Not 100% sure why, but having breakfast in a hotel, especially buffet, always makes my day. I guess it’s true what they say, “eat breakfast like king”, and I feel like a queen whenever I eat hotel breakfast buffet.

Which is a bit weird actually, because I don’t normally eat much during breakfast. I can’t even have nasi + soto ayam or lontong sayur for breakfast, I think it’s too much for me. My daily breakfast is either bread, cereal, or just fruits.. all things light, nothing too fulfilling.

But it’s a complete different story when I happen to stay in a hotel that provides breakfast. Hohoho. The rest is history 😉

Breakfast Menu @ Grand Whiz Hotel Kelapa Gading

Last weekend I was one of the bridesmaid at my best friend’s wedding. It was held in Kelapa Gading area, and her family booked us a room in Grand Whiz hotel. Lucky me, they serve breakfast buffet! I can’t even remember when was the last time I had one. So before I checked out on Monday morning, I managed to have a complete breakfast meal! YAY!

It was nothing fancy – just eggs, bread, cereal and fruits. It tasted alright too. But still, nothing beats the excitement 😀

What about you, do you like having hotel breakfast or do you opt for no breakfast when you travel? Which hotel has the best breakfast to you?

Advertisements

43 thoughts on “Hotel Breakfast ”

  1. #TeamYesForHotelBreakfast dong 😀 😀
    so far best breakfast goes to Satoo nya Shangri la sih, sampe tag team berkali kali sama suami, abis itu sama sama tepar kekenyangan :p

  2. Hahaha totally know the feeling! I’m all for hotel breakfast, there’s just something about them that excite me (even though I know most of the time the food is not even that good). I also love it when a hotel serves up good pastries like croissant for brekkie and all that free coffee lol!

    1. True.. even though most of the time the food is just alright hehehe, but it always makes me excited! It’s rare to find hotel that serves good pastries here in Jakarta, so I know the feeling too 🙂 I’m a croissant enthusiast! hehehehe

  3. Kalau aku sih YES!!! Kalau mas anang gimana? * hahaha garing!*

    The last Time I stayed in a hotel with breakfast was in Kuta Bali (hotel grand rama if Im not mistaken) duhhh enakkk2 semua chris. Hotel padma breakfast buffetnya kek pesta kawinan alias buanyak banget dah cuman ya gitu rasanya kurang nendang (except their quiche lorraine)… my unforgetabble breakfast adalah Wafflenya Hyatt Bandung ampe bolak balik nambah itu2 aja..lol

    1. Hahahaha Jooo.. openingnya sukses bikin ngakak :p

      Waffle hyatt bandung ya.. hmm kayaknya patut dicoba nihhh 😀 bandung masi lebih deket daripada bali soalnya, masih bisa disamperin hihihihi

  4. I love hotel breakfast unfortunately more and more hotels in Europe don’t include breakfast anymore. You need to pay extra for this. And imo it is overpriced sometimes. So I skip this and take breakfast somewhere else instead.

    On the contrary breakfast in South – Asian hotels is heavenly. And it is mostly included in the room rate. I of course, enjoy this with gusto padahal dirumah biasanya juga sedikit sarapannya 😉

    1. Oh, I just knew about that! I guess it’s true what they say, Asia is the place for luxury 🙂 Iya, kalau lagi dapet sarapan di hotel, mendadak kapasitas perutku nambah hihihi 😉

  5. my most favorite sih Shangrilla Dubai,they even make Egg Benedict and i always ask for extra hollandaise sauce. The other one is Hyatt Regency Mainz,Germany. Nothing Special but,the hot chocolate is so unique. They served pieces of chocolate block and a cup of hot milk, So we can just put all blocks to the milk and let it melted 😉

    anyway,i dont normally go to hotel breakfast if im alone,,,ahahhaha,,,

    1. Wuihh mewah banget dapat egg benedict. Gue terakhir ke Shangrilla Spore tapi lagi bulan puasa kan yaa.. ga bisa nyobain sarapan huhuuu :p sini gue temenin sarapan next time di LA, Hilton ya kan? hueheuheue

  6. I LIKE having hotel breakfast but only if it is already included in the room rate and there is no option to have a room without breakfast, hahaha 😆 . But when I do have one, I have the exact same reaction as yours. I LOVE IT, especially if it is buffet breakfast! Heavenly!!!

  7. Aku suka hotel breakfast! Tapi di US seringkali ga termasuk harga kamar, dan kalo mau bayar kok kayaknya kemahalan ya, bisa seharga brunch komplit. Tapi kalo Asia dan sekitarnya, hore banget buffet breakfast-nya. Waktu kecil aku paling suka karena nemu cereal kalo makan pagi di hotel. Memanglah sudah kebule-bulean semenjak kecil 😀

    1. Iya Dita, baca komen kamu aku jadi inget, kayaknya aku juga hobi begini gara2 waktu kecil deh, kalau lagi traveling, sama ortu disuruh bangun paginya dengan iming2 breakfast hotel.. trus senengnya karena ada waffle, pastries, gitu2 yang kalo dirumah kan jarang ya hehehe 😀

  8. I travel a lot, both for work and for pleasure, and one of the things that I like from hotel is the breakfast. IMO, hotels in Asia offer better selection breakfast compare to hotel in Ireland. Their definition of buffet is slightly different. But I guess, the Irish does not eat soto Banjar or nasi pecel for breakfast.

    1. I think it’s only Asians (or specifically us Indonesians) that eat such full meal for breakfast, no? Sekenyang2nya makan baked beans and toast jauh lebih ngeyangin makan nasi pecel kan ya.. hehehe

  9. Ak sering travel for work both in Indo and US and I have to say breakfast di hotel Indo enakk and macem2. Ada bubur ayam, soto, dimsum, and continental. Kalo di sini mau semahal apa hotel nya bfast cuma seputaran eggs, muffin, toast, cereal hehe

  10. aku seneng kalo hotel ngasih opsi sarapan di hotelnya Christa. tapi kalo nggak ada, ya cari makanan di sekitar hotel. sejauh ini, hotel yang sarapannya paling oke itu adalah Santika. buanyak banget pilihannya dan rasanya cocok di lidah 😀

  11. Hotel breakfast is absolutely amazing, especially in luxury hotels where they even prepare your eggs freshly by order. My personal favorite is Dolder Grand in Zurich, but I had some amazing breakfats in Asia, too! 🙂

    1. Agree, I love it when they make perfect eggs! Some comments I received said that breakfast in Asia is generally better than hotels in Europe.. guess I’ll have to compare it myself 🙂

  12. Up until now I never experienced hotel breakfast because I always stayed in hostel when traveled 🙂 #Backpacker Reading this make me wondering when will I get a chance to try a hotel breakfast..Someday soon I hope 🙂

    1. Duuhh Mar, itu buffet di Vegas ga ada yang ngalahin sih menurut aku.. mulai dari breakfast atau dinner.. *ngiler* kalau nanti kamu ke Vegas, cobain yang di Caesar’s Palace yaa.. heaveennnn :p

  13. No breakfast since I’m a budget traveler too. 😀
    Tapi kalo dapet penginapan murah dan gratis breakfast pasti lahap juga, semua di cobain, kalap gitu. kekekekeke. Tapi lagi, kalo sudah lebih dari 3 hari dan makanannya sama mulu, biasanya sarapan di luar. 🙂 cari makanan lokal yang murah. 🙂

  14. Dulu pas kerja dan mengharuskan sering traveling, aku ga suka makan dihotel Cry. Entah kenapa, mungkin bosen kali dengan makanan hotel yang modelnya itu2 saja. Bahkan pas nginep di Novotel Jogja (kalo ga salah inget ya) selama 5 haru, 2 hari pertama aku sarapan dihotel. Sisa hari aku kelayapan nyari makanan diluar haha. Bahkan lebih memilih naik transjogja ke Bringharjo nyari sarapan pecel. Dan setiap akan traveling, aku sudah eneg ngebayangin makanan hotel haha. Frekuensi traveling kerjaanku 80% dlm sebulan. Tapi kalo lagi jalan2 sendirian bukan urusan kantor, suka banget sarapan dihotel.

    1. Iya sih ya Den, kalo nginepnya panjang, sampe 5 hari gitu, bosen juga kalau sarapan di hotel itu2 aja.. hehehe. Tapi kalo jalan2 sendiri kan kayaknya periodenya lebih singkat ya, jadi berasa deh enaknya sarapan di hotel 🙂

  15. aku pengen 22nyaa kdng taa.. pengen cobain breakfast di hotel, kalo hotelnya baguss.. dan pengen cobain makanan di daerah sana juga.. since udah travelling kann.. hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s