On Song Choice

As you might know already, I love music. I’m a self-proclaimed music enthusiast and music is a big part of my daily life. So it’s only normal if I’ve been spending more time than I should to carefully curate the songs that I will play on my wedding day…. right? πŸ˜€

I mean I have created severalΒ playlists to be played on the day, one to be played as soon as I woke up, to accompany me getting ready, during make up, and all that. There’s also another one for myΒ akad nikah event, and of course, one to be played during the reception.

But I still don’t have a song for our entrance and first dance… yet! Hmmm this is a tricky one. Both R and I love music, so we both have a strong opinion towards the song choice. And weΒ can’t seem to make up our minds when it comes to choosing “the song”! Hahaha. R once said he wanted to have a Frank Ocean song as a first dance song, but then he changed his mind to a classic Elvis Presley song. Me? I’m still torn between too many choices! πŸ˜€

I know, I know, I might be exaggerating over something that most brides tend to overlook, but I just don’t want to play a song that sends a weird message to the party. Like I have to admit that Bruno Mars’ ‘Versace on the floor’ is a good song, it has a groovy 90s vibe which I can dance to. But if you listen to it more carefully the song is about undressing someone! I think I will just play it on a private moment, thank you very much :))))))

Well maybe it’s just me. Now, what about you? If it were for your wedding, would you spend a careful amount of time to curate the songs to be played, or would you just settle for any popular songs about love?

P.S: I still have tons to prepare! I need to make up my mind about this whole song choice very soon! πŸ˜€

P.P.S: I love the new Sam Smith song! Have been playing it non-stop since it was released. What do you think about it?

 

 

 

Advertisements

23 thoughts on “On Song Choice”

  1. HHH of course I will carefully choose the songs for my big day, someday! Hihihi. Apalagi lagu karaoke-an hadeuh.. Tanteku pernah nyanyi lagu patahati di kawinan orang, kak -_-

  2. Suamiku nyanyi lagu ciptaannya sendiri pas acara resepsi kami. Dia ga bilang2 dan ngasih kejutan gitu. Bersyukurnya lancar sampai akhir haha. Pas nikahan, kami sebenarnya sudah menyiapkan list lagu2. Tapi pada kenyataannya, ga bisa diputar penuh karena saudara2 banyak yg pengen nyanyi. Akhirnya ya nyanyi2lah kami bareng2 dengan saudara2. Ya karena acaranya di halaman rumah, jadinya ya kayak acara keluarga gitu haha. And it was fun. Semoga segera dapat Chris lagu2 pilihanmu.

    1. Waaah aku ngebayanginnya seru banget Den, aku juga nanti ngga pake band, adanya Om dan sepupuku mau bawa organ + gitar, open mic gitu bebas nyanyi. Tapi aku tetap sedia playlist untuk sejam pertama, kalau mereka lagi makan tetap ada lagu gitu nggak kosong hehehe. Moga2 acaranya jadi menyenangkan juga deh πŸ™‚ Makasih yaaa wish me luck!!

  3. Lucu banget Chris sampe bikin Playlist nya buat the whole day gitu. Hehehe. Kita pas married dulu song list dari jazz standard. Tp buat pas masuk nya gw pake instrumental dari cd yg dulu gw suka banget dengerin tp kok skrg gw lupa ya. Gw jd penasaran dah sekarang gara gara keringetan begini… Mesti nyari nih cd gw itu kemana… Hehehe

  4. Aku udah punya list lag buat nikahan.
    We’ve only just begun – the Carpenters, entah pas abis akad atau pas prosesi pas resepsi
    Sisanya lagu Beatles (kesukaan bokap gw, and nothing can beat Beatles, really), gamelan Jawa dan lagu dangdut melayu Iyeth Bustami (harus demi keluarga nyokap dangdutan bareng). Tapi nikahannya mah teuing, hahaha…
    Silakan aja kalo mau dicontek πŸ™‚

    1. Huehuehue gapapa donggg aku juga setengah dari list lagu2 yg udah aku bikin itu udah dibayang bayangin dari jaman dulu banget hahaha… Ahhh we’ve only just begun cocok banget ya kan buat abis akad. Aku tadinya sempet kebayang mau masuk pake lagu itu, tapi si R ngga sreg sama lagunya. Dia pengennya lagunya yang ada kisahnya buat kita.. masalahnya lagu yg ngingetin dia tentang aku beda sama lagu yg ngingetin aku tentang dia.. so yeah, belum ketemu dehhh “the song” nya hahahaha… *help* πŸ˜›

      1. Iya ya emang list lagu ini balik lagi ke pengalaman masing-masing sih. Tapi aku mau keukeuh sama We’ve Only Just Begun, anak gw juga mau gw namain Karen *ngayalnya kebablasan

      1. hihihi.. bisa2 tamunya pada shock. Eh tapi aku dulu sempat ada yang prosesi masuk pake lagu rock and roll, tapi pake live orchestra, diarrange ulang, jadinya keren bangettt Chris..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s