About

Hello! Welcome to my blog πŸ™‚

My name is Christa.

I am Indonesian, born and raised in Jakarta – Indonesia and have spent most of my life in this city. I left the city twice; to Caracas – Venezuela when I was a kid because of my father’s workΒ and to Bournemouth – England in 2009 forΒ graduate study. I came back to Jakarta in 2010, currently enjoying life in my hometown before I start a new adventure again somewhere else.

I love to travel and meet people. I also love to write (obviously :p), enjoy listening to good music, reading nice books, trying out different kinds of food (but not the spicy ones!), and taking a long walk by the beach whenever I can. It is one of my dreams to live by the beach one day, but until then, Jakarta is fine for me.

About this blog

I started blogging during my high school days with the help of Pitas.com, then moved here during my college and grad school days. It has been an on-off kind of thing, but I finally decided to blog more seriously and started this blog in 2014.

Christa Bercerita simply means “Christa tells a story” in English. Here I will share stories about life –Β my thoughts, daily life, things I like, relationships, and travel journeys.

Although IΒ am not a native speaker, most posts in this blog are written in English, except for the ones published on Tuesdays. It’s the time where I publish Bahasa Indonesia posts under “Selasa Indonesia” category.

Sometimes I work with various brands/organisations in writing a blog post, and you canΒ find them under “Partnership” category. However, all opinions are always my own and I always chose brands/organisations that are in-line with my values πŸ™‚

Anyway, I hope you’ll find this blog enjoyable to read. Happy to exchange stories with you! πŸ™‚

 

Advertisements

102 thoughts on “About”

    1. iyaaa selama 4 tahun.. tahun 80an tapii udah lama banget. Aku hampir ngga inget apa apa hehehe. Seru kali ya kalo suatu saat mampir situ lagi. Kalo kamu gimana di Kolombia so far? πŸ™‚

      1. Kisahku di Kolombia itu bagian dari blog story project yang aku namain Flashback, jadi setiap episodenya adalah kejadian di masa lalu.. Aku tinggal di Kolombia di sepanjang 2011. Sejak 2012 pindah ke Australia dan kemudian Indonesia, dan sekarang karena jadwal suami, aku jadinya bolak balik Indonesia Australia 3x dalam setahun.. Hehehe..gak bingung kan..?

  1. Halo halo, salam kenal!
    Wow, petualangannya sudah mendunia. Keren, saya izin kucluk-kucluk buat baca-baca dan komentar-komentar, ya Mbak :)).

  2. Hello Christa
    Drop to your site

    Numpang singgah mampir disini, baca-baca postingannya dulu. Banyak postingan yang ditulis dalam bahasa Inggris disini. Sekalian belajar bahasa Inggris biar gue bisa speak English well heheheheh πŸ˜€

    Terima kasih
    salam kenal πŸ™‚

  3. Mbak Christa, aku mampir ya. Wah kaget ternyata mbak cofounder Indonesia Mengglobal! Waktu itu sempet buka2 webnya dan jadi makin inspired untuk sekolah di luar negeri. Thank you for creating an inspiration!

    1. Hi Crystal, hehehe makasih ya udah mampir balik. Aku bukan co-founder kok, tapi part of the team aja πŸ™‚ seneng kalau bisa menginspirasi, semangat terus yaa. Btw kalo mau sharing cerita sekolahnya di web IM boleh banget lho, kita bisa email2an untuk lebih jelasnya hehe πŸ™‚

    1. Haii salam kenal juga terima kasih sudah mampir… btw aku manggilnya siapa nih πŸ™‚ Denina? salam hangat dari Jakarta yang hujan terus akhir2 ini πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s