A little update

Hello blogosphere!

I know I haven’t blogged in a while, simply because there were lots of things going on offline that I found it hard to blog. I know, I know, cliche – right?!

But anyway now that we’re already halfway through February, I feel the itch to write so this post will be a random – life update – kind of post. So, here are the things that happened lately…

Continue reading “A little update”

Advertisements

Seputar Blogging

Halo, kembali lagi di Selasa Indonesia pertama di tahun 2017. Kali ini saya mau ngomongin seputar dunia blogging.

Saya aktif ngeblog sejak jaman SMA (ngga usah tanya tahunnya ya, hehe), dimulai dari blog asal – asalan di Pitas.com (sekarang kayaknya portalnya sudah tidak aktif), kemudian pindah ke Blogspot, dan sejak 2014 pindah ke WordPress.

Sejauh ini, nge-blog di WordPress sih yang paling serius. Saya secara berkala menerbitkan tulisan, rajin blogwalking, dan juga saling meninggalkan komen antara teman – teman blogger.

Continue reading “Seputar Blogging”

Pemenangnya adalah…

Hai semua, mau update singkat aja tentang giveaway yang kemarin saya adakan. Tadinya kan saya bilang kalau bakal ada 2 pemenang, masing – masing mendapatkan 1 magnet dan 1 bolpoin.

Eh tapi setelah liat liat lemari, rupanya masih ada sisa oleh – oleh lagi, yaitu pensil dari Las Vegas (fotonya menyusul ya, belum sempet sesi foto pensilnya). Kebetulan banget, yang ikut giveaway nya ada 3 orang, Gara, Inong, dan Ami. Jadi saya putuskan kalau 3 – 3 nya akan dapat hadiah! Yay! hehehe. Walau hadiahnya kecil – kecilan, semoga tetap berkesan ya 🙂

Sekarang gimana menentukan siapa yang dapet apa? saya menggunakan bantuan dari sini. Inilah hasilnya:

Ini dia hasilnya :)
Ini dia hasilnya 🙂

Jadi.. Inong yang bercerita tentang rencana jalan – jalannya ke Padang akan mendapatkan 1 magnet dari Los Angeles dan 1 bolpen dari Mumbai. Gara yang bercerita tentang jalan – jalannya ke Dataran Kewu akan mendapatkan 1 magnet dan bolpen dari Mumbai. Terakhir, Ami yang bercerita tentang Pantai Sasak akan mendapatkan 1 pensil dari Las Vegas. Tolong kirimkan email kalian ke halaman “contact” di blog ini. Semoga suka hadiahnya ya, dan terima kasih sudah ikutan meramaikan.

Sampai jumpa di giveaway selanjutnya… 🙂

Giveaway!!!

Halo semuanya, apa kabar? 😀

Kemarin malem saya akhirnya ada waktu sebentar buat buka wordpress dari computer lagi, biasanya akhir – akhir ini cuma sempet dari app aja, itupun rada jarang soalnya lagi hemat kuota internet hp :p

Waktu liat, sempet kaget, ternyata.. bulan ini.. traffic blog saya mencapai 5000! highest ever! walau memang tujuan blogging itu nggak ada target traffic, tapi seru juga rasanya mengetahui kalau ada juga ternyata yang baca celotehan saya ini hehehe. Terima kasih yaaaa teman teman semua! 🙂

Nah, dalam rangka memperingati pecah rekor bulan ini, saya mau ngadain giveaway kecil – kecilan. YAYYYY GIVEAWAY!!! *excited*

Saya udah siapin beberapa hadiah kecil nih buat teman teman sekalian, tapi maaf ya hanya untuk yang memiliki alamat di Indonesia.. karena terbatas kendala pengiriman hadiahnya kalau untuk yang di luar Indonesia 😦

Ada souvenir dari perjalanan saya kemarin – kemarin ini.. yaitu magnet dari  Los Angeles dan Mumbai, serta bolpen dari Mumbai. Bakal ada 2 pemenang, masing – masing akan dapat 1 magnet dan 1 bolpen.

Souvenirs from my recent travel

Cara ikut giveaway nya gimana?
1. Buat blog post singkat tentang destinasi tujuan wisata favorit kamu di Indonesia dan masukkan link post ini di tulisan kamu. Tempatnya terserah, boleh sudah pernah didatangi atau belum.

2. Publikasikan link blog post kamu ke Twitter/Instagram dan mention saya di @christachi.

3. Tinggalkan komen di post ini kalau kamu sudah ikutan 🙂

Saya tunggu sampai hari Minggu tanggal 9 Agustus dan pemenangnya akan saya umumkan hari selasa tanggal 11 Agustus.

Pemenang akan ditentukan secara random jadi setiap orang punya kesempatan yang sama 🙂

Okay, sekian dulu postnya, yukkk ikutan giveaway nya! hehehehe… saya penasaran baca rekomendasi destinasi tujuan wisata favorit kamu 🙂

——-

Update 2 Agustus – tadinya ada kaleng Coca-Cola dengan nama kamu yang siap saya bagikan di giveaway ini, tetapi karena waktunya terlalu mepet kali yaa.. jadi ngga ada yang ikutan hiks hiks hiks :p jadi saya edit hadiah giveaway nya, hanya suvenir aja yahh dan deadline nya masih ditunggu 1 minggu lagi sampai tanggal 9 Agustus. Semoga cukup panjang waktunya dan teman – teman bisa pada ikutan.. ditunggu yaa hehehe 🙂

Weekend Recap and Giveaway Winner Announcement!

Hello everyone!

How’s your weekend so far?I hope you’re enjoying it! I know we’re all still feeling festive from Christmas, the holidays and year – end, right? 😉 I know I still am! After I spent Christmas day resting at home because I got sick, I magically felt a lot better on the following Friday (birthday miracle?hehe). I managed to go to work (it was an easy day at work since most of the people were on leave), and though my tummy still felt funny at times, I survived the day and spent the night resting again. I still did not do much on Saturday morning but felt a lot better and decided to go out with my family for late birthday celebration. Thankfully, I survived my first full meal after days! It tasted sooo good to be able to eat normal again after eating only porridge and boiled potato for days hahaha. And then afterwards we went to the movies to see Night at The Museum 3. The movie was funny, a good one to watch with family.

As for today, again I spent the morning resting and just chill at home. Then on the afternoon I met my friend Diza for coffee (finally a cuppa after days without!), talked about our lives, and now that she has left, I’m blogging this 🙂

Okay enough about my recap and on to the giveaway winner announcement! Yay!!

Thank you Yance, Diana, Dani, Hanilein, Dian, Ilse, and Fembi Rekrisna Grandea Putra for participating, I really appreciate your time to answer the questions 🙂 As I mentioned before, the winner will be randomly chosen and I used Microsoft Excel’s =Randbetween formula to do so. There are 7 people who participated, and I list them down based on order of participation. Yance who made the first comment is number one, and so on. Then the formula chose a random number from 1 to 7 and the chosen number is the winner! Yay! Here’s a screen shot :

Giveaway winners
And the winners are….

CONGRATULATIONS TO : 

Yance for winning IDR 100.000 Zalora Indonesia Voucher!

Ilse and Diandiw for each winning 1 Postcard from Los Angeles!

Please email me to redeem your prizes 🙂

So that’s it! my first giveaway. It’s been a fun experience! I’m gonna go home now and enjoy the rest of Sunday, I hope you’re enjoying yours too! 🙂

Giveaway! :)

This month I have been writing a lot about happiness and festivity. Well, it’s holiday season (and my birthday month :p) .. who can resist? But then I also realised that it’s almost my blog’s 1st anniversary, means more reasons to celebrate!

Yep, though blogging is not new to me, I moved platform and started fresh early this year. To be exact, my Blog Anniversary is the 4th of January! That’s when the first article of this blog was published. I started this blog with a simple reason, to share stories. Having readers and page views are bonus, getting new friends from all over the world is jackpot! 😀

Now, I want to share my happiness this month with a simple giveaway! Wooohoow!

I have 1 Zalora Indonesia voucher worth IDR 100.000 for 1 person (valid until mid January 2015) for those of you who resides in Indonesia

and….

I also have 2 postcards from Los Angeles for those of you everywhere else 🙂

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ad8/62165477/files/2014/12/img_1617.png
1st Anniversary Blog Giveaway!

How to participate? Easy breezy!

Simply answer either one of these questions below on the comment box by December 27, 2014 :
1. What makes you happy this month?
2. Are you a dessert person? What’s the one dessert that you can’t live without?
(P.S the boyfriend suggested the second question, hahaha :p)

Winners will be chosen randomly among the participants and I will announce the winners with a blog post on December 28th. Good luck! 🙂
So that’s it! My first blog giveaway! Hope you’re as excited as I am. Have a nice weekend! 😀