Bubur Ayam Madurasa

One day after work, me and Dhisty went out to find something to eat. At first we wanted to eat around Senopati area, but then I realised that there’s this bubur ayam place that I wanted to try for so long, called Bubur Ayam Madurasa, and they only open on weekdays. Bubur ayam is one of my comfort foods. It is a very common food in Indonesia, in fact we Indonesians usually eat it for breakfast, lunch, or even dinner!

I first heard about this place from Twitter – their account showed up in my timeline. I have to admit, they put really nice picture of bubur ayam on their profile. So Tempting! I’ve been wanting to try it, but I haven’t really got the chance until that night. They are located in Alpus area – where the food stalls are, near the famous Roti Bakar Eddy. There were not many people when we got there, so we could easily get a spot.

20140226-234319.jpg
Bubur Ayam Madurasa
Taken with iPhone 5 – mind the image quality 😉

We did not have to wait so long to get our bubur served. Trust me, they are SUPER DELICIOUS! Generous topping and perfect texture of the porridge. No doubt – best hawker style bubur ayam in town! (That’s why I’m writing this review.. to tell you about it :D)

So, if you happen to live or work near Jakarta Selatan / Jakarta Pusat area – you definitely should try this bubur ayam. I read on their menu board that they cater deliveries too. Worth to try! 🙂

Bubur Ayam Madurasa
Twitter : @Buburayammadura
Facebook : Bubur Ayam Madurasa

Jl. Raden Patah
Selong, Kebayoran Baru
Jakarta Selatan
Open Monday to Friday : 17.00 PM – til finished

Berkunjung ke kantor Google Indonesia

Minggu lalu, saya berkesempatan untuk mengunjungi kantor Google Indonesia. Kebetulan, salah satu teman se-tim saya di Indonesia Mengglobal bekerja disana. Jadi, dia ngajak kita untuk numpang meeting di kantor Google, sekalian office tour. Katanya, Google mendukung karyawannya untuk mengajak teman /  keluarga / kenalan untuk main ke kantor Google dan juga dengan baik hati meminjamkan area kantornya (yang kebetulan memang meeting – friendly) untuk kegiatan after hours karyawannya.

Terletak di Gedung Sentral Senayan 2, kantor Google dari luar seperti kantor pada umumnya. Lobby nya tidak terlalu besar, dengan logo Google dan latar belakang batik di bagian resepsionis nya. Di bagian ini, karyawan Google yang membawa tamu harus melakukan registrasi untuk para tamunya. Setelah registrasi, barulah tamu bebas berkeliling kantor Google. Yak, bahkan bebas masuk area kerja – asalkan masih ditemani karyawan Google yang mengajak. Sebagai tamu, kita bebas foto – foto, asalkan tidak di area kerja para Googlers. Tapi terus terang saya tidak begitu tertarik melihat area kerjanya kok.. bentuknya kurang lebih sama seperti kantor – kantor agency yang saya pernah datangi – tidak bersekat.

Tapiii.. yang  bikin menarik dari area kerja di kantor Google ini adalah ruangan meeting nya. Kantor saya menggunakan nama – nama produk kami sebagai ruangan meeting. Misalnya, Fanta Lemon. A&W.  Coke Zero. Jadi kalau janjian meeting biasanya gini: “Nanti dimana? Fanta Lemon atau A&W?” Tadinya menurut saya, nama – nama itu sudah lumayan unik. Nah, kantor Google Indonesia mempunyai banyak ruangan meeting, mulai dari yang kapasitas 2 orang hingga yang besar. Namanya? Gelora Asmara, Pangkalan Ojek, Potong Bebek Angsa, Capcus, dan banyak macamnya! Seru banget kan? Ngga kebayang kalau ada ekspat yang musti nyebut “Capcus”, atau “Potong Bebek Angsa”… hahaha.. lucu kali ya 😀

Anyway, diluar ruangan meeting yang namanya lucu – lucu itu, kantor Google – seperti banyak artikel yang beredar, atau film The Internship, penuh hal menarik. Apalagi di common area nya. Kantor Google punya banyak common area  yang bisa digunakan untuk berbagai hal, mulai dari duduk – duduk santai, istirahat, mencari inspirasi, diskusi, dan juga, meeting!.

20140221-175022.jpg
Cozy meeting area

Oke sofa di gambar saya tampak menarik, tapi menurut saya masih kalah menarik dari area berikut ini…

20140221-175012.jpg
Yoga / nap place 😀

Kata teman saya, dia dan teman – teman nya pernah beberapa kali mengadakan workshop yoga disitu. Kalau sedang tidak dipakai yoga? Hmmm.. dipakai tidur siang juga bisa! :p

Selain tempat yoga / tidur siang diatas, kantor Google juga punya area bermain dan berolahraga. Ada meja ping-pong, alat TRX, fitness balls, dan juga excercise mats. Lumayan lengkap kan buat menjaga kebugaran selagi bekerja. Bagi gamers, ada juga sebuah TV layar lebar yang dilengkapi dengan X-Box. Seru yaaa 🙂

20140221-175002.jpg
The common room
20140221-174940.jpg
Mural in the common room
20140221-174952.jpg
Keeping you fit 😉

Nah, bagian terakhir dari kantor Google yang ingin saya ceritakan disini menurut saya bagian paling menarik, yaitu ruang makan! Hahahahaha. Dinamakan Warung Mbah Google, ruangan ini self-explanatory, tempat makannya para Googlers. Udah pada tahu kan kalau karyawan Google dapat makan gratis dikantornya? Menurut teman saya, tak hanya makan siang, tapi juga dari sarapan (roti dan berbagai macam selai tersedia sepanjang hari), hingga cemilan sore! Bahkan, ketika saya datang kesana sekitar jam 7, cemilan sore nya masih tersedia banyak, yaitu mini pizza, brownies, dan lumpia. Bagi saya sih cukup sekali yaa.. hehehe.

20140221-174907.jpg
Warung Mbah Google
20140221-175041.jpg
Warung Mbah Google

Yang lucu, tersedia sebuah rak kecil yang penuh dengan cemilan khas Indonesia. Mulai dari kripik – kripik tradisional, chiki, hingga coklat superman!

20140221-174928.jpg
All you can munch –  Indonesian snacks!

Oh iya, saya juga suka sekali dengan desain lantai dari Warung Mbah Google ini.. lihat deh 🙂

20140221-175032.jpg
#fromwhereistand – cute tiles!

Overall, senang sekali bisa berkesempatan mengunjungi kantor Google Indonesia. Kantornya seru, dan orang – orang yang saya temui juga ramah – ramah. Kata pepatah, rumput tetangga cenderung terlihat lebih hijau. Tetapi untuk kasus ini, menurut saya memang lebih hijau beneran! hehehe, habisnya, jarang kan ada kantor yang de-desain khusus untuk menjamin work and life balance para karyawan nya… 🙂

The good in everyone

Yesterday was a long day for me… but it was also an extraordinary day.

It started when I had to go to the immigration office to renew my passport. I was prepared to face long queue because I’ve heard stories that people started to queue as early as 5 AM – even when the office itself opened at 8. Unfortunately I woke up a little bit late and arrived there minutes before 8. Guess what registration number I got? 78. Really, people?!

Since I had nothing to choose, I waited patiently. At around 9 AM, it was already number 50ish’s turn. It’s not that bad, I thought. 20ish people to go. Then suddenly a man came and sat next to me. He asked what number I got, then after knowing that I got number 78, he offered his number, 60. He said his friend suddenly had to leave, so that number was unused. After accepting his number, I offered mine to a woman in front of me, who hold number 94. And she offered hers to another woman, who hold number 100ish. So, thanks to that man and his friend who didn’t show up, I got to save a little bit of time, and so did the two ladies 🙂

In the afternoon, when I was about to left from work, I found out that my car’s battery died and it did not want to start. Lucky I was still in the office, so I could call my friends for help. In the end, Pak Wawam, Taufiq, Kaka, and Disty helped me to get it fixed. Disty even accompanied me to my friend’s house!

I got home at around 10.30 PM, feeling so knackered. But as I lay down in my bed, resting before I sleep.. I can’t help but feeling so thankful. Big or small, I saw the good in everyone. From strangers to my best friends, they made my day and made it so extraordinary! So, thank you! I’m sure it will all come back to you one day 🙂

Jakarta Food Truck

Today I went to Kemang for lunch with my mum and little brother.  Jakarta Food Truck was our first destination because lately I’ve been hearing a lot of reviews on this rather new food joint, located in Jl.Benda Raya, Kemang area. From what I’ve heard, they only open on weekends from around 10 – late night, so I thought it’s a good idea to have lunch there. But, when we reached there at 1.30PM, the place was so packed! My brother insisted to have lunch there, which was immediately followed by a big no from me and mum, we wanted a laid back lunch, not the one where we had to queue or even stand when eating. So I suggested to eat somewhere else, and go there later on for dessert… and that’s we did! We went back there again at around 3.30 PM.

20140209-161041.jpg
The food truck! – Picture edited with Vscocam and Moldiv on iPhone 5

When we got there the second time, the place was rather empty. Some people were there, but there were no queue at all. I heard that their specialties are their Ribs, Sloppy Joe, and Oreo Fritters, and we wanted to try them. BUT.. all of them were sold out! Boohoo. We tried to order other kinds of food but they were mostly sold out too.. and among the left overs, we ended up ordering Fries and Bangers, and Red Velvet Pancake.

20140209-171436.jpg
The food – Top : Fries & Bangers, Bottom : Red Velvet Pancake.
Picture edited using Moldiv on iPhone 5, only to mix them – no filter used.

Their menu described Fries and Bangers as “Sausage, Onions, and Fries”. That simple. The price was IDR 30K, which is acceptable for something as simple as that. I thought the food was going to be plain, just a mix of all those ingredients, stir fried. But to my surprise, it comes with some sort of house special sauce, it looks like brown sauce but it has a decent pepper taste, perfect to my liking. I could imagine eating a lot of food with that kind of sauce. YUMMMM~

Now their Red Velvet Pancake is another story. I was hoping to get an American style pancake (you know, blood red), with maybe, just maybe, some cheese dip? or cheese sauce? But then what served to me was those tiny rounds of PINKISH pancakes, with drops of PINK sauce and some powdered sugar. Definitely NOT what I expected, and tasted nothing like Red Velvet at all… hiks. To be completely fair, the taste of that pancake is not that bad, only it does not resembles Red Velvet at all. For something worth IDR 15K, it would have been better if it’s called PINK Pancake, or Pink lover pancake, or whatever pinky.

Anywayy… The place is a must visit, just because it gives you a different eating experience (not everyday Jakarta has an American style food truck.. right?), I regret not having the chance to taste their famous menu, so I’m going back there again to try their Oreo Fritters and Ribs.